Nasterea unui copil modifica relatia dintre sot si sotie?

July 4, 2011 in Articole

“Da”, si din pacate uneori in sens negativ. Marele perdant este tatal, care este alungat din patul conjugal, de langa sotie. Adesea mamele au tendinta de a acorda o atentie mult prea mare copilului, in ideea de a-l proteja. A dormi cu copilul in acelasi pat este o tripla greseala deoarece acest lucru duce la hiperprotectie, adica dezvoltarea unui copil dependent, care se va simti in siguranta doar in preajma mamei, relatia cu sotul se va deteriora din cauza lipsei intimitatii iar relatia copilului cu tata va avea de suferit, copilul fiind mai atasat de mama decat de tata.

 

Ce este de facut?

– Obisnuiti copilul sa doarma in patutul lui, iar apoi treptat in camera lui; primele zile vor fi mai grele atat pentru mama care va fi ingrijorata ca puiul ei sa nu pateasca ceva rau, iar apoi pentru copil pana se va obisnui in patutul lui, singur (faptul ca lasati copilul sa doarma singur nu inseamna ca l-ati abandonat);

– Nu va neglijati sotul si intimitatea! Se poate intampla ca acesta sa-si caute refugiul in afara casei, in patul altei femei!

– Impartiti responsabilitatea cresterii copilului impreuna cu sotul, astfel copilul va reusi sa dezvolte o relatie sanatoasa atat cu mama cat si cu tatal, iar sotul nu se va simti exclus din relatie.

Si nu uitati – “Mama si tata sunt modele importante de soti si parinti pentru copiii lor“.

Posteaza un Cometariu