Problema jocurilor de noroc

May 24, 2012 in Articole

Jocurile de noroc sunt destul de populare in ultima vreme, iar cand vorbim de dependenta de jocuri de noroc aceasta poate fi sub forma de: pariuri sportive, poker, rouleta, “aparate”, in cazinouri sau online … si este considerata a fi o problema majora atunci cand interfereaza cu relatiile sociale, activitatea de la locul de munca iar din punct de vedere financiar, persoana in cauza se afla pe marginea prapastiei.
Persoanele dependente de jocurile de noroc nu-si pot controla pornirile de a juca, chiar daca acest lucru le dauneaza lor dar si celor apropiati. A juca devine unicul scop indiferent de consecinte, iar timpul petrecut in aceasta activitate devine din ce in ce mai mult.
Nu trebuie sa joci in fiecare zi pentru a avea o problema cu jocurile de noroc – daca jocurile de noroc iti cauzeaza probleme, atunci ai o problema cu jocurile de noroc. Adesea jucatorii inraiti incearca sa dea vina pe altii pentru a evita asumarea responsabilitatii.
Desi jocurile de noroc sunt distractive si recreative, ele pot deveni usor o problema daca sunt indeplinite cateva criterii:
Minciuna – a minti legat de cat timp joci, cati bani joci, ce datorii ai.
Controlul – cine pe cine controleaza – tu controlezi jocul, adica poti sa pleci o data ce ai inceput sa joci, sau pleci doar in momentul in care ai pierdut ultimul ban?
Datoriile – ai inceput sa joci banii cu care trebuia sa-ti platesti facturile pentru a recupera banii pe care tocmai i-ai pierdut … este o cale destul de rapida pentru a te apropia de marginea prapastiei.
Familia si apropiatii – ingrijorarile lor pot fi un semn ca ceva nu este in regula.
Constientizarea – in ciuda tuturor evidentelor continui sa negi ca ai avea o problema. PRIMUL PAS SPRE VINDECARE ESTE CONSTIENTIZAREA CA AI O PROBLEMA CU JOCURILE DE NOROC.

A RENUNTA LA JOCURILE DE NOROC, dupa cum multi jucatori au observat este USOR. A RENUNTA DEFINITIV, ca angajament permanent de a sta deoparte de jocurile de noroc ESTE O PROVOCARE.
Daca te regasesti in cele de mai sus CERE AJUTOR!
TU DECIZI CAND ESTE MOMENTUL!

Psih. Camelia Koka
Tel.0742 019 254
www.psihologoradea.ro

Posteaza un Cometariu