… sau o alta poveste despre infidelitate!

O poveste de dragoste cu toate ingredientele – doi tineri frumosi care se hotarasc dupa o relatie de lunga durata sa faca pasul cel mare – oficializarea relatiei.

“Este mersul firesc al lucrurilor” raspund amandoi, cand cineva ii intreaba! Au trait impreuna momentele frumoase ale indragostirii – aceea perioada roz, nebuna, cu intalniri dese, declaratii de dragoste, juraminte si iubiri patimase, dorinta sexuala intensa si planificarea intregii vieti – impreuna pentru tot restul vietii! Dupa o perioada s-au mutat impreuna, au anuntat familia, prietenii si comunitatea ca au ganduri serioase, impreuna …

El, tipul serios,  preocupat de siguranta/bunastarea materiala. Ea, frumoasa cu o nevoie puternica de a fii iubita, admirata si de a face toate lucrurile impreuna. El lucreaza foarte mult, fiind adesea plecat mai mult decat ar fi prevazut intr-o faza initiala. Ea, toleranta intr-o prima faza, dar apoi nemultumita avand in vedere  nevoile ei.  Ceea ce nu stiu ei in momentul de fata este ca tocmai au intrat intr-un cerc vicios: pe masura ce lista lui de nevoi este bifata, apar alte nevoi care ii iau locul – daca initial vroia o masina de 10 ani, acum vrea o masina de 5 ani! La fel si in cazul ei – in aceasta relatie vrea mai mult timp impreuna si mai des, mult mai des decat in weekend! Si lupta a inceput …  si fiecare traieste emotii intense … furie, frustrare, suparare, epuizare! Fiecare are propriul punct de vedere pertinent! Multe certuri si explicatii … si pasul cel mare, adica nunta, pare tot mai departe!

Si apoi se intampla … oamenii vorbesc … la urechile lui ajung informatii ca ea se plimba mai des cu o masina, cu un anumit tip de masina, mai noua si mai altfel …

“Nu, sigur nu este adevarat, noi avem planuri seriase, urmeaza sa ne casatorim!” Este negarea, care apare in prima faza, pentru ca o astfel de realitate nu se potriveste deloc cu planurile lor pe termen lung.

Numai ca o data activata, aceasta imagine nu-i mai da pace si el incepe sa caute dovezi  si cand dovezile apar din mai multe surse – se plimba cu o masina, un anumit tip de masina …. raspunsul este unul singur – “este adevarat!”

Si atunci apare socul – “cum ramane cu panurile facute pentru tot restul vietii?”

Si o confrunta – “cum ai putut sa faci asa ceva! Am dovezi concrete! Vreau sa pleci, sa nu te mai vad niciodata!”

Iar apoi gandurile incep sa-l invadeze – “am investit timp, bani, am schimbat masina de 10 ani pe o masina de 5 ani, pentru ea, pentru noi! Nu pot sa dorm, nu pot sa manac, muncesc toata ziua pentru ca gandurile nu-mi dau pace! Nu vrea sa o vad pentru ca simt ca nu ma pot controla – as putea face ceva regretabil …si in final … au dreptate prietenii mei, femeile sunt materialiste – nu e buna masina mea de 5 ani, a vrut una de doi ani … daca ar fi avut rabdare …doar pentru asta munceam si ne certam adesea ca nu vin acasa mai repede, ca petrecem tot mai putin timp impreuna, totul era pentru ea, pentru noi… oricum nu vreau sa o mai vad …”

Sentimentele si gandurile pe care le are in aceasta situatie nu sunt nebunesti, sunt umane. Furia il consuma si durerea este puternica! In astfel de momente, cand este coplesit de emotii puternice este important sa stie sa se autoregleze – exercitii de respiratie, plimbari in natura, sporturi active sau alte modalitati de calmare!

Ce nu stie el este ca ranile nevindecate in aceasta relatie sunt perpetuate in urmatoarea relatie! Un mod sanatos de abordare a problemei are la baza comunicarea, astfel incat in urmatoarea relatie sa poata sa primeasca si sa daruiasca iubire!

Si daca ar fii sa-l intrebam oare ce a ales ea, tipul de masina sau tipul cu masina? Care ar fii raspunsul lui?

Putem doar sa banuim, oricum raspunsul la aceasta intrebare ramane o dilema – pentru ca o astfel de situatie este abordata de fiecare data din mai multe perspective – ce a insemnat pentru ea infidelitatea, ce impact a avut asupra lui infidelitatea ei … O abordare doar din perspectiva lui sau doar din perspectiva ei este o abordare reductionista care nu ajuta prea mult!

PS – orice asemanare cu realitatea este pur si simplu intamplatoare!