Terapia EMDR este o terapie validată ştiinţific cu o largă aplicabilitate în diferite probleme precum: traumă şi stres posttraumatic, anxietate, atacuri de panică, fobii, depresie, doliu, pierdere şi despărţire etc …

În cazul persoanelor care suferă de atacuri de panică un prim pas este de a vedea cum afectează acest lucru funcţionarea persoanei în viaţa de zi cu zi. Unele persoane atunci când ajung în cabinet vin cu un diagnostic şi cu un istoric mai lung sau mai scurt de tratament (medicamentos, psihoterapie). Alte persoane vin cu un disconfort care ajunge să se concretizeze în urma evaluării clinice într-un diagnostic. În oricare dintre situaţii, primul pas este de a înţelege ce se întâmplă (când a avut loc primul atac de panică, care a fost cel mai rău respectiv cel mai recent atac de panică etc…!

Planul de tratament în terapia EMDR este organizat astfel încât se lucrează cu amintiri din trecut, factori declanşatori din prezent şi situaţii din viitor.

De cele mai multe ori un atac de panică poate fii considerat ca o experienţă traumatică în sine, pentru că în acele momente persoana chiar crede că este pe punctul de a muri!

Ce am observat în cabinet în cazul persoanelor care au atacuri de panică: dupa reprocesare cu protocolul standard EMDR, frica faţă de atacurile de panică scade, iar frecvenţa atacurilor de panică se reduce semnificativ.

Ce spun studiile legat de reprocesarea cu ajutorul terapiei EMDR a atacurilor de panică: dupa reprocesare scade frecvenţa până la dispariţie a atacurilor de panică, se reduce frica faţă de atacurile de panică viitoare şi de senzaţiile corporale.

Numărul sedinţelor variază în functie de complexitatea tulburării: în unele situaţii numărul şedinţelor este mai mic, iar în alte situaţii, mai complexe, numărul şedinţelor este mai mare!

Află mai multe detalii aici!