Persoanele care sufera de aceasta problema traiesc emotii intense. Emotiile incep inainte cu cateva zile de a avea loc zborul propriu-zis (sau uneori chiar din momentul in care s-au cumparat biletele, dar devin mai intense pe masura ce se apropie zborul).
Pentru cei care au aceasta problema, vestea buna este ca exista solutii si resurse. Alaturi de frica de a zbura sunt si alte frici: frica de prabusire a avionului, frica de a fi ranit, de a muri, frica de atacuri de panica, frica de inaltime, frica de terorism aviatic etc…
Pentru a ameliora intensitatea emotiilor,  ar fi bine sa vezi daca exista dovezi care sa sustina gandurile si fricile tale, iar daca zbori de ceva vreme, faptul ca citesti acest articol este o dovada concreta a faptului ca de fiecare data cand ai zburat, ai aterizat in viata! Ingrijorarile dinaintea si din timpul zborului pot culmina cu atacuri de panica. Daca are loc vreun atac de panica in timpul zborului, acesta nu duce la moarte. Este intr-adevar neplacut sa experimentezi un atac de panica in timpul zborului, dar nu este o catastrofa si nici cel mai rau lucru care se poate intampla cuiva…
Strategiile de relaxare bazate pe respiratie si pe relaxarea progresiva a muschilor pot fi eficiente in astfel de situatii! De asemenea, tehnicile de distragere a atentiei pot functiona pentru o perioada scurta de timp: vizionarea unui film pe laptop, citirea unor reviste, conversatia cu cineva cunoscut sau cu cineva pe care tocmai l-ai cunoscut, te-ar putea ajuta sa ai un zbor mai placut.

Programari:

psiholog si psihoterapeut Camelia Koka

tel: 0742 019 254